ISTT is loading!
Asociatia Caritas Bucuresti
 /  Asociatia Caritas Bucuresti
Asociatia Caritas Bucuresti

Asociatia Caritas Bucuresti

Asociatia Caritas Bucuresti este o organizatie umanitara infiintata in 1990 cu scopul de a contribui la eradicarea problemelor care afecteaza viata si demnitatea fiintei umane. In contextul unor continue provocari si nevoi sociale, asociatia si-a definit ca ratiune de a exista, ajutorarea comunitatilor defavorizate, a persoanelor sarace, singure, bolnave, cu dizabilitati, a copiilor orfani si a persoanelor aflate in situatii critice.

Asociatia Caritas colaboreaza din 2012 cu specialistii ISTT pentru unul dintre proiectele sale, Centrul Rezidential pentru copii Casa Sfantul Ioan. Misiunea Casei Sf. Ioan este sprijinirea copiilor din centru pentru ca acestia sa depaseasca dificultatile generate de separarea de parinti prin oferirea unui spatiu securizant unde copiii sa se simta acceptati, respectati si valorizati.
Prin acest parteneriat, o echipa de psihologi formati in psihotraumatologie ofera periodic suport atat echipei de pedagogi, asistenti sociali si educatori care lucreaza zi de zi alaturi de copiii asistati in centru, cat si sustinere psihologica copiilor care au trecut prin traume multiple de-a lungul vietii lor.

Detalii aici: http://www.caritasbucuresti.org

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne