ISTT is loading!

Istoria “Fii Bine cu Tine!”

La inceput, “Fii Bine cu Tine!” a fost o idee, o dorinta de a transmite oamenilor deschisi catre propria cunoastere si transformare informatii valoroase din stiinta psihologiei. In 2010 a avut loc deschiderea oficiala a Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei si ne-am propus sa trasformam ideea in realitate. Am inceput treptat, cu o ”mana” de psihologi voluntari si sufletisti, in 2011 prin sustinerea unor prelegeri cu frecventa lunara. Doream si visam ca oamenii sa fie informati si sprijiniti potrivit cu nevoile lor. Sprijinul a constat in recomandari, solutii, servicii de evaluare si tratament pentru publicul larg. Voluntarii isi asumau roluri si abilitati diferite si au reusit sa se remarce printr-o formula unica de profesionalism, parteneriat si echipa.

Dupa alti 3 ani in care echipa s-a marit si a crescut, animata fiind de ideile si rezultatele avute, Programul” Fii Bine cu Tine!” primeste propriul „certificat de nastere” care atesta ca numele i-a fost dat de echipa ISTT. Stau marturie zecile de e-mail-uri schimbate intre membrii institutului din acea perioada, intr-unul dintre multele momente de brainstorming care a starnit si a animat firele nevazute ale comunicarii dintre noi, consilieri si psihoterapeuti ai ISTT-ului.

Adevarul este ca atunci eram doar 20 de profesionisti care ne intalneam fata in fata destul de rar, dar care pastram vie si calda legatura dintre noi folosind toate canalele de comunicare. Acum ISTT numara 49 de membri si continuam sa ramanem in contact datorita viziunii comune si a vointei fiecaruia de a duce mai departe ceea ce am inceput.

Evident, au fost multe propuneri de nume atunci, in 2013, in jurul preocuparilor evidente pe care noi le aveam: vindecare, bunastare, bucurie, echilibru, transformare, responsabilitatea pentru propria persoana si pentru modul in care construim relatii. Consultarile au durat cateva zile, la finalul carora, echipa a hotarat ca toate ideile de mai sus se reunesc intr-una singura: “Fii Bine cu Tine!” si…. asa a ramas!

Nici nu se putea altfel, daca luam in considerare esenta acestui indemn. El ne conduce la ideea de start, de nou, de a o lua de capat, de a ne redescoperi incetul cu incetul, adunand forta de a privi inauntrul nostru.

Esenta lui “Fii Bine cu Tine!” este despre constientizare, vindecare si sanatate psihica. Ne incurajeaza sa ne privim cat se poate de clar pe noi, experientele noastre personale si modul in care acestea se reflecta in functionarea noastra.

Incepe cu mine, cu tine, apoi ii inspira pe ceilalti, devenind ” stafeta” sanatatii psihice.

Privind in urma spre acel moment si mai degraba in “inboxul” emotional al amintiririlor noastre, putem spune ca felul in care am functionat atunci (si nu numai) se poate numi cu adevarat heartstorming.
In toti acesti ani, “Fii Bine cu Tine!” a crescut natural si s-a materializat in evenimente organizate de noi in Bucuresti si in alte orase din tara. Feedback-urile participantilor ne-au asigurat ca intentia noastra de a valida si de a clarifica importanta nevoii de schimbare a multor romani este justa. Am tinut si vom tine intotdeauna cont de cei care ne asculta: publicul nostru larg, „ne-specialistii” specialisti in vietile lor. Sunt sursa noastra de intrebari constructive care ne ghideaza spre a imbunatati atat calitatea informatiei pe care o impartasim, cat si maniera prin care o comunicam.

Va multumim tuturor si va asiguram ca aveti o contributie consistenta la cresterea noastra!

Parteneri

Din dorinta de a oferi servicii de calitate, am dezvoltat parteneriate importante cu companii de incredere din Romania.

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne