ISTT is loading!

Psihoterapie de grup

Cata vreme o trauma psihica nu este recunoscuta, ea nu poate fi vindecata. Trauma este fundalul psihic pentru aparitia tulburarilor emotionale, tulburarilor de personalitate, adictiilor, psihozelor, tulburarilor de somatizare, bolilor si blocajelor.

Multe persoane cauta sprijin terapeutic, iar psihoterapia de grup este o alternativa sau o completare a psihoterapiei individuale. Organizam grupuri de explorare si restructurare psihica.

Metoda Propozitiei Intentiei reprezinta o interventie terapeutica profunda care ofera acces la aspectele inconstiente ale psihicului, la conflictele interioare si interpersonale. Maniera de lucru stimuleaza procesul de vindecare, ii ofera persoanei intelegere si claritate asupra mecanismelor psihice sanatoase si asupra mecanismelor de protectie si permite integrarea amintirilor traumatice.

A vorbi despre propriile traume in fata altor persoane care au capacitate de continere, genereaza un potential vindecator.

Travaliul comun asupra traumelor ii uneste pe participantii dintr-un grup la un nivel psihic profund. Este o deschidere reciproca in care oamenii se reveleaza celorlalti nu numai in intreaga lor vulnerabilitate, ci si in toata puterea si hotararea lor.

A fi martorul suferintei celuilalt si a efortului sau de vindecare naste apreciere, sprijin si restructurare psihica reciproca.

Evenimente viitoare


Evenimente

Parteneri

Din dorinta de a oferi servicii de calitate, am dezvoltat parteneriate importante cu companii de incredere din Romania.

 

Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) este o asociatie profesionala interdisciplinara, non-guvernamentala, ce isi propune sa promoveze in randul specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, personal medical, cadre didactice, asistenti sociali si alti lucratori in domenii conexe) cunostinte noi despre trauma psihica si interventii specializate in tratamentul acesteia, sa ofere ajutor pentru cei care au nevoie si sa asigure un cadru de dezvoltare profesionala pentru profesionistii din domeniul psihotraumatologiei.

Newsletter

Aboneaza-te la Newsletter ISTT si fii la curent cu evenimentele dedicate tie, cu noutatile din domeniu si activitatea de cercetare a organizatiei.

Urmareste-ne